Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nordic Chair of the Year 2011 - Michael Pram Rasmussen A.P.Møller-Mærsk A/S

 

Bakgrunn: I disse krise tider trenger bedriftene de beste i formand stolene for å komme best gjennom krisen. Ved å løfte frem den beste i Norden vil eiere, headhuntere og valgkomiteer i Norden ta kontakt for å få hun/han inn i de nordiske bestyrelser.
Årets nordiske bestyrelsesformand 2009 er nå innstilt som ny bestyrelsesformand i Nokia.

Årets Nordiske bestyrelsesformand har konkurrert hårdt med 2 andre nordiske mænd og 1 kvinne som ikke ønsket å stille. Dette ble meddelt juryen.

Anne Carine Tanum 57 år, DNB ASA Norge,  Tanum er meget resultatorientert som sammen med administrasjonen dobblet resultatet etter krisen til 14 mrd kr. I Norden  har banker måttet fusjonere eller stenge med milliard tap. DnB ASA er Norges største finanskonsern og har i Norden tatt en nr 2 posisjon opp fra 4. posisjon, med en forvaltet kapital på 1 600 milliarder kroner.

Fredrik Lundberg 60 år, Cardo AB Sverige, for arbeidet med å finne en kjøper til Cardo AB til en rekordpris 11 milliarder, dobbelt av markedsverdien i 2009. Lundberg har vært i bestyrelsen i 13 år og dette har vært en langsiktig prosess med å utvikle selskapet som selger Entrance solutions and Flow solutions.

Petteri Walldén 63 år, Nokian Tyres Finland. Bestyrelseformanden har vist strategisk teft ved å etablere en fabrikk i Russland og som nå blir utvidet med en ny fabrikk klar for produksjon i 2012 med en produksjonkapasitet på 11 millioner dekk. Totalt har salget i 9 første måneder 2011 økt med hele +41%. Resultatet er 100% profit økning til 1 mrd kr for de første 9 månedene, en margin på 26% som mange produsenter drømmer om. Nokian Tyres har den eneste russer i bestyrelsesrommet av alle noterte selskaper i Finland.

Den 4. kandidaten er:
Han er formand for en virksomhed som er verdensleder inden for sit felt og som har investert 15 milliarder for å effektivisere handelen med nye land med voksende økonomier.

Først var årets Nordiske bestyrelsesformand i det nye årtusinde med i en historisk optur, hvor verdensøkonomien for alvor blev globaliseret. Men han sad også for bordenden i bestyrelseslokalet, da den globale økonomi brat stoppede op og sendte den vestlige verden ind i sin hårdeste, økonomiske krise i nyere tid.

Med sig har han et internationalt mandskab i bestyrelsen, som hver i sær besidder helt særlige kompetencer. Med denne professionelle bestyrelse kan koncernen fastlægge de langsigtede strategiske beslutninger, netop strategiarbejdet er så afgørende i bestyrelsen.

Bestyrelsen er en av de få som har opprettet rutiner for whistleblowers ved 3. part rapportering på en webside i trygghet og med konfidensialitet.    

Årets Nordiske bestyrelsesformand, som er i sin bedste alder 56 år, har tillige solid erfaring som CEO.

Årets bestyrelsesformand har en række kompetencer, som gør ham efterspurgt. Han kan kunsten at kommunikere på en moderne måde, han kan eksekveringens svære kunst og han formår at finde den helt særlige balance mellem formand og CEO. Han er særdeles bevidst om sin virksomheds særlige kultur og ånd, men også, at denne virksomhedskultur løbende skal moderniseres. Nyligen fikk en kvinne jobben som CEO for Maersk Tankers for første gang i historien.

Han forteller åpent om helseproblemene til Group CEO, og er lykkedes med at integrere og koble hensyn til miljø gjennom effektive transportløsninger.

Årets bestyrelsesformand får de bedste karakterer i bestyrelsen for sin integritet, modenhed og autoritet.

Han er Nordic Chair of The Year 2011:
Michael Pram Rasmussen, A.P. Møller – Mærsk.

 

 

 

Juryleder Gunnar Eckbo, prisutdeler Generalsekretæren i Nordisk Ministerråd
Halldór Ásgrimsson, jurymedlem Jens Chr. Hansen og vinner.

 

 

 

 

E-mail this Print this