Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Mari Thjømøe

Womens board award 2013

Juryens begrunnelse for Mari Thjømøe vinner 2013

JuryVinner20140311_110307_resized_648x486.jpg

Til venstre Helge Midttun, Eli Moe-Helgesen, Mai-Lill Ibsen, vinner, Benedicte S Fasmer og Gunnar Eckbo.

Vinneren av prisen har over 20 års styre erfaring, er siviløkonom og finansanalytiker noe som kommer godt med som styremedlem i danske, børsnoterte Tryg som er det 2. største forsikringsselskapet i Norden med 2,7 millioner private kunder. Det er hele 12 kompetente personer i styret hvorav Lene Skole ble nominert til Gabrielsenprisen i Danmark februar 2014. Vinneren deler sin kompetanse i risiko- og revisjonskomiteen.

Men vinneren har også erfaring fra flere norske børsnoterte selskaper som Sevan Marine asa som har utviklet en rund offshore konstruksjon som tåler allslags vær. Selskapet har vært gjennom en turbulent periode hvor vinneren har bidratt med sin finansielle kompetanse som hun også tilegnet seg ved sitt arbeid i Statoil og privatiseringen i 2001. Nyeste børsverv er i Infratek asa som bygger, organiserer og sikkrer kritisk infrastruktur og Nordic Mining asa som leter etter og utvinner mineraler og metaller.

Det lengste styrevervet hadde vinneren i Petoro, norske stats selskap for olje og gass,  i 7 år hvor hun lærte å behandle milliarder med respekt, 128 av dem strømmet inn hvert år. Hun har også fått noe erfaring som styreleder i Bank2 asa en vellykket nisjebank og nordiske Norgani Hotels med 74 hoteller.

Hvordan rekker hun alle disse styreverv? De siste 9 år har hun vært styremedlem på heltid med totalt 14 verv, et garvet styremedlem.

Vinnerens erfaring og personlige egenskaper har hun tilegnet seg ved jobber i Norsk Hydro asa i 12 år, Statoil asa i 5 år, KLP i 3 år og Norwegian Property asa i 2 år. Hun har integritet og ser lett kryssende interesser og lar seg ikke blåse overende. I strategiske sammenhenger er hun analytisk, operativ og har stort engasjement. Ser helheten, sammenhenger og overblikk har hun uten å glemme gjennomgangen av enkeltsaker.

Hun er alltid godt forberedt og leverer gode bidrag spesielt med sin erfaring fra mange komitéer. I vanskelige saker balanserer hun på stram line med forsiktighet.

Bransjer som olje, industri, finans og eiendom vil få stor glede av hennes erfaring og kompetanse som kommende styreleder.

Gabrielsenprisen 2013 går til Mari Thjømøe –  Gratulerer med Oslo Børs Styrestipend ved Harvard Business School.

Kontakt vinner: thjomoe (at) gmail.com

Juryleder Gunnar Eckbo, tlf + 47 92024576, post (at) styreinfo.no

Presseomtale E24 klikk her